Malc

Om kunstneren Malc

#malc – skaperen av #rævadilter

* Malc er en kunstner med hjertet i Bergen som brenner for Buekorps.

* Malc har skapt Rævadilter karakteren som nå har blitt etablert som en slags maskot for alle buekorpsene i Bergen.

* Rævadilter #definisjon – Et barn (smågutt eller småjente) som er for ung til å være med i buekorps. Rævadilter følger med på alt buekorpsene gjør, løper etter buekorps, drømmer om å være med i buekorps en dag og kanskje bli en trommeslager eller fanebærer.

* #rævadilter er inspirert av en virkelig rævadilter, Yngve Elias «lille Y», som mange bergensere allerede har latt seg sjarmere av.

* Kunstverket #rævadilter er ment for å vekke nysgjerrighet hos gutter og jenter og deres foreldre til å lære mer om hva buekorpsene står for, altså så mye mer enn marsjering i gatene. Buekorps er noe helt unikt, og om alle foreldre hadde vært klar over de verdiene barna deres lærer der, så ville det antagelig ha vært kø for å få lov til å begynne i buekorps.

* Når de respektive buekorpssjefer blåser sine korps på linje, dukker også rævadilterne opp og frem fra et hvert hushjørne i Bergen by. Det har vært rævadilterne i Bergen i mer enn 160 år, så lenge det har eksistert Buekorps i Bergen. Rævadilter har dukket opp på flere husvegger allerede. Rævadilter vil også dukke opp på mange husvegger i årene som kommer.

* #rævadilter dukker kun opp på vegger der dette på forhånd er avtalt.

* #rævadilter dukket opp for første gang i Nye Sandviksveien den 16. April 2019 i nærheten av huset til et av byens buekorps.

* #rævadilter på Osøyro ble en 17. mai gave til alle osinger

* #rævadilter på veggen til Statsraaden Bar og Resepsjon dukket opp rett før Tall Ships Races 2019 for å ønske «Statsraad Lehmkuhl» velkommen hjem.

* #rævadilter på veggen til Blaauwgården markerer Bergen sitt 950års jubileum

* #rævadilter finnes også i undergangen på bystasjonen i regi av KA Galleri. Verdens lengste stencil undergang?

* #rævadilter finnes også i Buekorpsmuseet og i flere Bergensers private eie.

HVOR TROR DU #RÆVADILTER DUKKER OPP NESTE GANG?

Viser alle 2 resultater